Birkagårdens Vandrarhem, Halmstad


Vandrarhemmet Birkagården tipsar!


Åled

Åled har med sin lantliga charm blivit ett attraktivt och barnvänligt samhälle att bosätta sig i. Idag bor cirka 1 600 personer i samhället som erbjuder goda kommunikationer till Halmstad.
Åled har funnits redan sen sent 1800-tal men samhället fick vänta ända tills på 1960-70-talet tills många nya bostadshus och villor byggdes. I samhällets centrum finner ni den välsorterade livsmedelsbutiken Åledshallen. Varje dag fylls butiken med nya varor. Kött styckas och packas, fruktdisken fräschas upp och nybakat bröd fyller bageriavdelningen. För er som vill ha det enkelt så levererar Åleds pizzeria ett stort utbud med grymma pizzor! Om ni är sugna på att vandra i vacker skog kan vi varmt rekommendera grönskan kring härliga Torsjön.


Halmstad

I Halmstad är det nära till allt - åkrar, skogar, hav och sjöar. Med bil från Birkagårdens vandrarhem tar du dig enklast via väg 26 söderut och når Halmstads stadskärna på mindre än 15 minuter!

Tack vare den fantastiska naturen bjuder staden och dess kommun på ett härligt utbud av upplevelser - Så som sport, kultur, mat och dryck. Ge dig ut på ett kulinariskt äventyr eller låt dig utmanas med spännande utomhusaktiviteter - upptäck allt från välfyllda gårdsbutiker och mikrobryggerier, till Stand Up Paddleboard längs floden Nissan och avsluta dagen med en grillkväll på Birkagårdens vandrarhem!

För mer inspiration om vad ni kan göra som gäster på vårt vandrarhem finns nedan länkar om roliga och intressanta upplevelser i Halmstad!

www.destinationhalmstad.se

www.bygdegardarna.se/hvgarden/

www.sportfiskeguide.se/

www.aleds.se

www.eskapader.se

 www.unnarum.se


På vår startsida har vi sammanfattat ett par aktiviteter och roliga utflykter i närområdet.